Annons
Annons


Mumsig rulltårta!

Hemkokt kolasås sätter ljuvlig smak på rulltårtan. Både som fyllning med grädde och gyllene täcke. Garnera gärna med bär. Perfekt smakbrytning!

Hasselnötsbotten och mumsig kolakräm.

Hasselnötsbotten och mumsig kolakräm.

Rulltårta med kolakräm

10–15 bitar
Tid: ca 40 min

Botten:
100 g hasselnötter
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Kolakräm:
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 msk smör
1/2 msk vaniljsocker

Fyllning:
kolakräm
3 dl vispgrädde
vinbär eller andra bär

1. Mal hasselnötter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten under omrörning och vänd ner nötterna.

2. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda i 225° ca 5–7 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper, lägg en kall och fuktig handduk över och dra försiktigt av papperet som varit i ugnen. Lägg handduken på kakbottnen tills den svalnat.

3. Blanda grädde, socker och sirap. Koka upp under omrörning och sjud sedan på svag värme 15-25 min beroende på önskad seghet (ju mörkare desto hårdare). Blanda ner smör och vaniljsocker. Låt svalna något.

4. Bred eller ringla över kolakrämen på kakbottnen, spara lite till garnering. Bred på ca 2/3 vispad grädde. Rulla ihop med med hjälp av papperet och ställ i kyl en stund. Garnera med ringlad kolakräm, spritsad grädde och bär.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

6 färgglada vispar!

Klicka på bilderna för mer info om produkterna.

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic

LÄS OCKSÅ

(123)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…