Annons
Annons


Fika med passion – och choklad

Lättbakade rulltårta med härligt krämig passionsfyllning. Klar på mindre än en halvtimme.

Choklad och passionsfruktsfyllning i mumsigt möte.

Choklad och passionsfruktsfyllning i mumsigt möte.

Rulltårta med passionsfrukt

ca 10 bitar
Tid: 25 min

Botten:
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 1/4 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 100 g naturell philadelphiaost
2–3 msk florsocker
fint rivet skal av 1/2 citron
3 passionsfrukter
2 1/2 dl vispgrädde

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner under omrörning. Bred ut smeten jämnt på bakpappersklädd plåt och grädda i 225 grader, 6–8 min.
2. Stjälp upp på sockrat papper, dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på. Lägg på en fuktig handduk och låt svalna.
3. Vispa osten mjuk med florsocker, citronskal och innehållet av passionsfrukterna. Vispa grädden för sig och blanda i först hälften och sedan resterande grädde i stora tag.
4. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop försiktigt med hjälp av papperet. Lägg in i kyl för att kallna. Skär upp med en vass kniv.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka rulltårta med kolasås. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(126)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…