Annons
Annons


Gott som godis – rutor med schweizernöt

På en halvtimme bakar du härligt mumsiga chokladrutor. Galet goda läckerbitar med glasyr av schweizernöt.

Baka i långpanna – mumsigt som räcker till många.

Baka i långpanna – mumsigt som räcker till många.

Schweizerrutor

Ca 35 rutor
Tid: ca 35 min

1 dl kakao
2 dl mjölk
250 g smör
3 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
150 g mörk choklad

Chokladglasyr:
2 dl vispgrädde
300 g schweizernötschoklad

Annons

1. Koka upp kakao och mjölk och låt svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt, rör ner omväxlande med mjölkchokladen.

2. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen och vänd ner i smeten. Häll i en bakpapperstäckt långpanna (ca 40×25 cm). Grädda kakan i 200° ca 5 min. Prova med sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

3. Koka upp grädden, tillsätt grovt hackad choklad och rör försiktigt på svag värme tills allt har smält. Låt svalna något och bred över kakan.

Baka mer med schweizernöt. Klicka HÄR

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

LÄS OCKSÅ

(40)
(3)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…