Annons
Annons


Så blir du av med sötsuget på 20 sekunder!

Sötsugen? Ägna 20 sekunder åt att läsa detta. Vi garanterar att du inte är lika sugen längre.

vaniljglass

1. Vaniljglass

Den goda smaken i vaniljglass kommer i vissa fall från sekret från bävrars rumpor. Jo, det är sant. Castoreum, eller bävergäll, är ett gulaktigt sekret som utvinns ur analkörtlar på bävrar och som kan användas i glass, bekräftar Livsmedelsverket. Vaniljarom betyder alltså inte nödvändigtvis vaniljstång…

Annons

 

gelegodis

2. Gelégodis

Vanliga ingredienser i gelégodis är slakteriavfall som svinsvål – det vill säga djurhudar som rensats, kokats och blekts – samt grisfett.

 

ferraribilar

3. Ferraribilar

Gelatinet i röda ferraribilar utvinns ur nötkreatur och för den röda färgen står extrakt från torkade kochenillsköldlöss – finare kallat färgämne E 120.

 

surt-skumgodis

4. Skumgodis

Surt skumgodis består av gelatin från svin och den sura smaken kommer från citronsyra som jäst tillsammans med mögelsvampar.

 

godisbonor

5. Godisbönor

Sådana här hårda och glansiga godisbönor har en yta gjord av Shellac – det vill säga avföring från insekter.

 

inlagd-ananas

6. Inlagd ananas

Visste du att söt ananas på burk innehåller upp till 25 procent mögel?

 

ol

7. Öl

Sugen på en kall öl? Tänk då på att den fina färgen i många fall kommer från fiskars torkade urinblåsor…

 

apple

8. Alternativet

Så – för att SLIPPA alla dessa läskigheter: Ta en frukt i stället!

Läs också: Så många sockerbitar äter du – utan att veta om det!

Källor: Råd & Rön, DN och Aftonbladet

LÄS OCKSÅ

(1.7k)
(1)

Annons

  • Le_Chef

    Absurt! Det är bara spendrups, norrlandsguld och annan industriell öl som använder skit i ölen. Ingen hantverks öl!

    25% mögel i burkannanas?


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…