Annons
Annons


Så här använder du svart vitlök!

Så här använder du den svarta vitlöken med en fyllig och lite söt smak.

svart vitlök

Svart vitlök är en helt vanlig vitlök som är fermenterad, vilket innebär att den legat i en speciell ugn under 3 veckor och sedan torkats i en vecka. Processen förändrar vitlöken både i smak, färg och konsistens. Den starka vitlökssmaken och -doften är borta och har ersatts med en mellassmakande, söt karaktär.

Vitlöken passar både till kött, färs, fisk, grillat, såser, marinader och så vidare. Precis som en vanlig vitlök.

Så här kan du använda svart vitlök

Vattenlöslig – Svart vitlök älskar vatten! Skala klyftorna och mosa till en pasta. Tillsätt lite drygt 2 msk kallt vatten och rör om. Låt stå några minuter till blandningen löst upp sig helt. Använd precis på samma sätt som en vanlig flytande fond används. Suveränt för att lyfta smakerna hos köttfärs, soppor, grytor och pastasåser.

Hackad – precis lika lätt som det låter. Hacka och lägg till i vanliga recept för ett smakboost. Risotto, pastasåser eller marinader.

Skivad – används rå i sallad och som komplement till egentligen vilken välsmakande rätt som helst.

Pasta – mosa vitlöken tills det är fritt från klumpar. Sedan är det bara att lägga till i vilken maträtt som helst. Tips är att använda svart vitlök i smör, såser eller marinader.

– perfekt som snacks! Och dessutom nyttigt och bra för dig.

Källa: black-garlic.se

Läs också: Därför ska du äta MER vitlök

Vad-ar-vitlok-bra-for

LÄS OCKSÅ

(79)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…