Annons
Annons

Annons

Enkelt och julgott – saftig saffranskaka

Njut av julsmakerna och baka en saftigt mjuk kaka med saffran. Lättfixat när du är sugen på något riktigt fikagott som gör att du kommer i stämning.

Gyllene baktider!

Gyllene baktider!

Saftig saffranskaka

10–15 skivor
Tid: 1 tim och 30 min

200 g mjukt smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
1 sockerbit
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Lägg i en kastrull med mjölken. Sjud under omrörning och ställ av från plattan.

3. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning varvat med saffransmjölken.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 50 min. Prova med sticka.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Suveräna saffransrutor

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…