Annons
Annons


Saftiga päronknutar med nötfyllning

Nya fikafavoriter. Päron och hasselnötter gör bullarna saftiga och smakrika på samma gång.

Ljuvligt gott!

Ljuvligt gott!

Saftiga päronknutar

18 st

Deg:
3 dl mjölk
50 g jäst
150 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g hasselnötter
1 dl strösocker
1–2 tsk vaniljsocker
1 moget päron
75 g mjukt smör

Annons

 

1. Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och lös den i mjölken. Rör i resten av ingredienserna till degen och arbeta samman till en smidig deg. Täck med plast och jäs i ca 1 tim.

2. Finhacka hasselnötterna, helst i matberedare, med sockret. Skala päronen och ta bort kärnhuset. Skär i bitar och mixa samman med hasselnötsblandningen. Blanda med smöret till en jämn massa.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, 20×40 cm. Fördela fyllningen på degplattan.

4. Vik degen och dela den i 18 remsor. Dela varje remsa med ett längsgående snitt men inte ända fram till vikningen, ungefär som en byxa. Sno längderna om varandra och gör en knut. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs under handduk, ca 40 min.

5. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 10 min. Låt svalna på galler under handduk. Sikta ev över florsocker vid servering.

Av Aase Dotterud
Foto: Synöve Dreyer

Baka kanelbullar i långpanna. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…