Annons
Annons


Säg hejdå till blåskatarr!

undvik blåskatarr

Få tips på hur du med hjälp av enkla medel förebygger blåskatarr.

Det är inte ovanligt att kvinnor drabbas av blåskatarr, inte minst nu när det är kallt ute. Läkaren och zonterapeuten Søs Wollesen ger sina bästa, naturliga tips på att förebygga och bekämpa blåskatarr.

Annons

Blåskatarr är ganska vanligt hos kvinnor  och det beror främst på att urinröret är kortare än hos män. De vanligaste orsakerna är bakterier från ändtarmen, som i förbindelse med toalettbesök har kommit ”för nära” urinrörets ingång och därifrån vandrat upp i urinblåsan.

Även under samlag kan bakterier hamna i urinröret. Matsmältningsbesvär och förstoppning kan spela roll i utvecklingen av blåskatarr. Många kvinnor upplever oftare tendens till blåskatarr strax efter övergångsåldern. Orsaken i detta fall beror på brist på Östrogen då slemhinnan blir tunnare och mer torr vilket i sin tur leder till att det lättare samlas bakterier.

Förebygg blåskatarr:
•   Regelbundet intag av extra C-vitamin i 500 mg per dag. Håll sedan paus i några månader. Så har du boostat din kropp.
•   Drick osötad tranbärsjuice på fastande mage. Du kan även byta ut juicen mot tranbärsextrakt i form av kapslar eller tabletter. Tranbär innehåller aktiva substanser som hämmar förökningen av bakterier som fastnar på slemhinnan i urinblåsan.
•   Drick örtte varje dag – antingen i form av grönt te som har hög halt av cathechiner, vilket kan bidra till att skydda cellerna i urinblåsan.

Se orginalartikeln här

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…