Annons

Annons

Annons

Sälj dina gamla möbler till Ikea

Nu tar Ikea i Jönköping emot dina begagnade Ikeamöbler för att sälja dem på varuhusets fyndavdelning.

Bord ur Ikeas PS-serie.

Återbäringen är ett steg i Ikeas långsiktiga hållbarhetssatsning. I stället för att köra en fungerande möbel till återvinningsstationen kan den få nytt liv hos någon som gillar den bättre.

– Genom att köpa tillbaka begagnade möblerna och sälja dem på nytt i varuhusets fyndavdelning minskas vår inverkan på miljön. Vi bidrar på så sätt till att ge ett nytt och förlängt liv åt våra möbler, säger Alexander Hansson, varuhuschef i Jönköping.

Italien var första landet att testa konceptet och där Ikea-klassiker från förr upp i fyndhörnan igen. Nu har konceptet vidareutvecklats och först ut i Sverige är Jönköping där det ska testas och utvärderas.

– Vi tror att det som är bra för miljön är bra för våra kunder och därmed är det också bra för IKEA, säger Alexander Hansson.

Från och med 23 mars kl 10 köper Ikea varuhuset i Jönköping tillbaka Ikea möbler från familymedlemmar. Beroende på skick köps de för mellan 10 och 50 procent av det ursprungliga priset. Återbetalningen sker i varucheckar som kan utnyttjas på varuhuset i Jönköping.

Av hygien- och säkerhetsskäl tas inte sängar, soffor, garderober, kök, badrum, stoppade fåtöljer, lampor och saluhallsartiklar emot.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas