Annons

Annons

Annons

HELA ”Musses husvagn” och annat hjuligt!

Ska man ha husvagn? I veckans Allas testar vår reporter Agata Garpenlind Cronqvist på husvagnslivet - och här bjuder vi på mer om boendet som är allra mest poppis i Sverige - Europas vagntätaste land!

musses-husvagn

Om du inte tillhör traditionalisterna som BARA tittar på filmerna från ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul” på julafton kommer här den oklippta långa versionen av ”Musses husvagn”!

Och här kan du se när Marit Paulsen lyssnar på Galenskaparna och After Shaves klassiker från 1986 ”Man ska ha husvagn” och hyllar husvagnslivet:

Men innan du ger dig ut på vägarna – glöm inte att kolla att körkortet är okej!
Annars kan det bli ett snöpligt slut på husvagnssemestern, innan den ens hunnit börja. Tidigare, på det gamla B-körkortet, fick man nämligen lov att köra med tyngre släp, det vill säga med de flesta husvagnar, om man hade ett B-körkort. Det får man inte längre, sedan reglerna EU-anpassats. I stället krävs ett så kallat Utökat B-körkort-96.
Kolla och boka uppkörningstid långt innan det är dags att ge sig iväg på husvagnssemester, för rusningen efter uppkörningstider är stor. Och väntetiderna har varit långa under de gångna somrarna sedan den nya lagen trädde i kraft 2013, och många alltför sent insett att behörigheten inte räcker till och semestern är runt hörnet. Dessutom, du måste själv ha med dig bil och släp till uppkörningen, men du får såklart inte köra ekipaget själv till bilprovningen. Så det är ju lite trixigt.
PS. En körlektion före uppkörningen ska definitivt inte föraktas.
Läs mer på Trafikverket.

Läs mer om camping på camping.se

LÄS OCKSÅ

(160)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas