Annons

Annons

Annons

Sean Banan hyllar Herreys – tillsammans med bröderna!

Herreys vann Melodifestivalen och Eurovision Song Constest 1984 med Diggi-loo diggi-ley. Foto: SVT

Herreys vann Melodifestivalen och Eurovision Song Constest 1984 med Diggilo diggiley. Foto: SVT

På lördag överraskar SVT med en hejdundrande födelsedagsfest för två jubilarer. Då är det nämligen 40 respektive 30 år sedan som två av Melodifestivalens viktigaste händelser ägde rum.

– När Abba vann i engelska Brighton 1974 startade något som fortfarande lever kvar. Abba är ännu är ett av världens största band. Det tog exakt tio år tills bröderna Herreys dansade hem nästa stora framgång med ”Diggiloo Diggiley”. Dessa jämna födelsedagar vill vi fira stort! säger Henrik Johnsson, innehållsproducent för Melodifestivalen 2014, på svt.se

Sean_Banan_melloDet är även ett väl genomtänkt beslut att förlägga födelsedagskalaset till just Linköping, då staden spelar en nyckelroll i Melodifestivalens historia.

– På lördag är det med en dags marginal som ABBA vann och dessutom var det just i Linköping som Björn och Benny möttes för första gången, berättar Henrik Johnsson.

Den som har bjudits in att hålla i själva hurrandet för bröderna i guldskor är Sean Banan, med en egen tolkning av ”Diggilo, Diggiley”. Dessutom kommer bröderna Herrey själva att medverka.

ABBA kommer att hyllas av programledarna Nour El Refai och Anders Jansson.

Källa: Svt

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas