Annons
Annons

Annons

Sesamkryddad fläskfilé med svampwok

Sätt extra piff på filén med soja och sesamfrön! Servera med färgglad svampwok och en läcker sås med smak av sweet chili.

flaskfile

Sesamfilé med wok

4 port
Tid: 45 min

1 fläskfilé, ca 500 g
1 tsk soja
smör till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk sesamfrön

Wok:
3 paprikor
3 morötter
250 g haricots verts
250 g champinjoner
1 msk olivolja
1 tsk salt, peppar

Sås:
3 dl lätt-crème fraiche
2 msk sweet chili-sås
1 tsk thaicurrykrydda
1 krm salt

Till servering:
2 dl quinoa

1. Pensla filén med soja. Bryn den i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg den på ett ugnssäkert fat. Strö över sesamfrön. Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten av köttet. Ugnsstek i 200 grader till 70 graders innertemp, 15–20 min.
2. Koka quinoan i 12 min. Blanda såsen.
3. Strimla grönsaker och svamp och woka dem i olja. Salta och peppra. Blanda ner quinoa.
4. Skiva köttet tunt och servera med wok, såsen och quinoan.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fler tips till wokmiddagen!

Alla produkter är valda av Allas. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

 

LÄS OCKSÅ

(18)
(100)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…