Annons
Annons


Ska den mörka biten på laxköttet skäras bort?

raa_laxbitar

Jag brukar ofta köpa färsk lax och skär alltid bort det mörka fiskköttet som sitter närmast skinnet. Min man har hört på radio att man inte ska göra så. Stämmer det att det oaptitliga mörka ska vara kvar?
Anita F

Annons

Din man har hört alldeles rätt! Man behöver inte ta bort den bruna muskulaturen. Den innehåller exempelvis nyttiga fetter. Inte bara laxen utan även andra feta fiskar, som sill och makrill, har denna bruna muskel som vi bör vara rädda om. Fet fisk är rik på omega-3-fettsyror, vitamin D, proteiner och mineraler.

Läs också:

Fler frågor och svar om mat och bak

Skicka in en fråga om mat eller bak

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…