Annons
Annons


Ska jag välja rund eller avlång skinka?

Skinka4

När man ska välja julskinka står jag alltid i valet och kvalet om jag ska ta en avlång eller en rund och knubbig. Vilken form är bäst att tillaga?

FJ

Elisabeth svarar:

Om man väljer en avlång skinka blir den i regel fortare och jämnare tillagad än om den är rund och knubbig. Förutsättningen för att få en perfekt tillagad skinka är, oavsett formen, att man använder en termometer.

Stick in den så att spetsen kommer in i skinkans tjockaste del. Väljer man en avlång skinka sticker man in den från kortsidan. I en knubbig skinka fungerar det att sticka in termometern uppifrån eftersom spetsen på termometerröret ändå kommer i mitten av köttet.

Skinkan är riktigt saftig när termometern visar 70°, men man kan låta den lagas till 75° om man vill ha den vällagad. Ett bra tips är att ta bort termometern direkt när skinkan är varm för då blir det inget hål i köttet.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…