Annons

Annons

Supertipset: Därför ska du alltid koka ägg med citron!

Att lyckas med både kokning och skalning av äggen är en konst. Lite citron gör all skillnad!

Ägg och citron

Lite citron gör underverk för äggen!

Att få ett perfekt kokt ägg är en konst i sig, och ytterligare en utmaning är det att skala ägget utan att vitan fastnar i skalet.

Men här kommer ett supertips: För att enkelt kunna skala ägget utan att det går sönder ska du tillsätta lite citronsaft i det kokande vattnet. Koka sedan ägget som vanligt och skölj i kallt vatten.

Citronsaften gör att äggskalet lättare lossnar från ägget, utan att det ger ägget smak av citron.

Läs också: 7 smarta saker du kan göra med gamla äggkartonger!

Källa: Mitt kök
Text: Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ

(86)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…