Annons
Annons

Annons

Skaldjurspaj med guacamole

Extra mumsig blir pajen med både räkor och kräftstjärtar. Krämig guacamole är gott till!

Paj med lyxkänsla.

Paj med lyxkänsla.

Lyxig skaldjurspaj

4 port
Tid: 1 tim

100 g smör
3 dl dinkelsikt eller vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
170 g kräftstjärtar i lag
500 g räkor med skal
3 dl riven lagrad ost
1 riven morot
4 ägg
3 dl grädde
salt, peppar
1/2 dl hackad dill
1 tsk sambal oelek

Garnering:
räkor
några kräftstjärtar
dill

Guacamole:
2–3 avokador
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
1 msk pressad citron

1. Blanda degen i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, 24 cm i diam. Ställ formen kallt i 20 min.
2. Förgrädda pajskalet i 225° 10 min.
3. Häll av vätskan från kräftorna. Skala räkorna. Strö ost i pajskalet och därefter nästan alla skaldjur och morotsriv.
4. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar, dill samt sambal och häll över. Grädda i 35–40 min.
5. Mixa guacamolen.
6. Garnera pajen med skaldjur och dill. Servera med guacamole.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammmar

 

Tips på fina pajformar!

Alla produkter är valda av Allas. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.
 

 

LÄS OCKSÅ

(196)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…