Annons
Annons


Smarrig skaldjurspaj

Lyxig men enkel att göra! Chili och lime sätter extra sting på den här godingen.

Läckert med både räkor och musslor i fyllningen.

Läckert med både räkor och musslor i fyllningen.

Skaldjurspaj med chili och lime

4 port
Tid: 1 1/4 tim

Pajdeg:
100 g smör
3 dl dinkelsikt eller vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
1/2 strimlad purjolök
1/2 strimlad röd chili
1 msk smör
200 g räkor i lag
200 g musslor i lag
3 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl hackad dill
rivet skal från 1 lime

Annons

Sås:
3 dl gräddfil
3 msk chilisås
2 msk majonnäs
2 msk hackad dill och gräslök
1 msk konjak
1 tsk salladskrydda

Garnering:
färska räkor
dill

1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut den i en pajform, 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Ställ in formen i kylskåpet 20 min. Förgrädda skalet i 225 grader i 10 min.
2. Fräs purjolök och chili mjukt i smör. Häll av vätskan från räkor och musslor.
3. Strö ost i pajskalet och därefter purjolök, räkor och musslor.
4. Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar, dill och limeskal. Grädda i 35–40 min.
5. Blanda samman såsen. Garnera pajen med räkor och dill och servera med såsen och avokadosallad.
Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar
Fler goda recept:

Lyxig kycklingpaj

Mustig köttfärspaj

LÄS OCKSÅ

(38)
(22)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…