Annons
Annons


Smarriga jordgubbsrutor med chokladkolakräm

Choklad, kola och jordgubbar är smakerna som passar perfekt ihop. Baka en långpannekaka, fyll på med med bär och toppa med krämen. Låt vila i kylen över natten och skär i små mumsbitar. Gott som konfekt!

Vill du använda bara ljus eller mörk choklad i chokladkolakrämen går det lika bra.

Vill du använda bara ljus eller mörk choklad i chokladkolakrämen går det lika bra.

Jordgubbsrutor med chokladkolakräm

16 rutor
Tid: ca 55 min

150 g margarin eller smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
ca 8 dl färska jordgubbar

Chokladkolakräm:
75 g margarin eller smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad

Annons

1. Smält matfett i en stor kastrull och rör ner sockret. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt äggen ett i taget samtidigt som du rör med en visp. Rör ner kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl.

2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 28×20 cm. Grädda mitt i ugnen i 175, 17 min. Låt svalna. Skiva jordgubbarna och lägg på den avsvalnade bottnen, tätt intill varandra i ett lager.

3. Smält matfettet till chokladkolakrämen i en kastrull. Rör i socker, sirap och grädde och koka under omrörning i 5 min. Tillsätt chokladen i bitar, rör om så att den smälter.

4. Bred krämen ovanpå jordgubbarna så att hela kakan täcks och ställ i kyl över natten. Skär i rutor. Servera gärna med vispad grädde och färska jordgubbar.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Chokladdoppade nötkakor

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…