Annons
Annons


Smarriga snickersbitar – steg för steg!

Choklad, kola, krisp och jordnötter är en himmelsk kombination! Bara att röra ihop och ställa kallt. Barnsligt enkelt och löjligt gott!

snickerskaka

Läckra snickersbitar.

Snickersbitar med krisp

bakingredienserTid: 1 tim och 30 min + kyltid
24 bitar

350 g jordnötssmör
3 msk honung
2 msk ljus sirap
4 dl cornflakes
1 burk karamelliserad mjölk, ca 397 g (dulce de leche)
150 g salta jordnötter
150 g mörk choklad
40 g smör

Annons

Bilder och steg-för-steg anvisningar:

jordnotssmor

1. Lägg jordnötssmör, honung och sirap i en kastrull och låt puttra lite försiktigt. Ta bort från värmen. Krossa flingorna lätt i handen och blanda i.

bakning

2. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 25×15 cm. Bred ut jordnötssmeten i ett jämnt lager och ställ in i kylen.

jordnotter

3. Blanda den karamelliserade mjölken med jordnötterna.

kaka-steg-for-steg

4. Bred ut kolan på bottnen. Smält choklad och smör i en kastrull. Häll detta på kolan och bred ut i ett jämnt lager. Ställ in i kylen i minst två timmar. Skär i bitar och njut!

Bitarna kan förvaras kallt.

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Caroline Tengen

LÄS OCKSÅ

(56)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…