Annons
Annons


Smarrigaste kladdkakan med schweizernöt

Den krämiga fyllningen gör den här kladdkakan till något alldeles extra. Smarrigare blir det inte helt enkelt!

Chokladälskarens favorit!

Chokladälskarens favorit!

Schweizernöttårta

8–10 bitar
Tid: ca 45 min

Botten:
125 g smör
2 dl socker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g schweizernötchoklad
100 g mörk choklad
1 äggula
3 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
bär, t ex blåbär, jordgubbar
ev mynta el citronmeliss

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i blandningen. Rör till en smet.

2. Häll smeten i en bakpapperstäckt form med avtagbar botten, ca 24 cm i diam. Grädda i 200° ca 15 min. Låt kallna i formen.

3. Fyllning: Smält hackad choklad i en skål över sjudande vattenbad. Ta upp skålen och låt smeten svalna något. Rör ner äggulan. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Blanda först hälften av grädden i chokladsmeten och sedan resten försiktigt så den behåller fluffigheten.

4. Bred på krämen på bottnen och låt kallna. Garnera med bär efter tillgång och smak samt mynta eller citronmeliss.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ERIK KARLSSON

LÄS OCKSÅ

(7)
(100)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…