Annons

Annons

Annons

Så trollar du bort tröttheten!

trötta ögon

Det finns genvägar bakom pigga och fräscha ögon. Lär dig knepen för att få bukt med trötthetstecknen.

Har det blivit för få sömntimmar, vill du se pigg och fräsch ut på nolltid – här finner du några enkla medel utan att behöva vända ut- och in på plånboken.

Har det blivit för få sömntimmar om nätterna, börjar tröttheten avspegla sig i form av trötta ögon och mörka ringar?
Lugn, det finns hjälp att få. Nu kan du sminka bort dina trötthetstecken på ett enkelt sätt. Den norska makeupartisten Siw-Kristin Engebretsen delar här med sig av sina bästa tips för att trolla bort trötthetstecken.

De mörka ringarna under ögonen
Ett typiskt trötthetstecken är mörka ringar och påsar under ögonen. Här är det viktigt att använda sig av en bra ögonkräm som motverkar och lindrar.

Ögon-gel finns att köpa i roll-on-version, dessa får blodådrorna att dra sig samman och svullnaden att dämpas. Dessa geler verkar kylande i området under ögat. De mörka ringarna under ögat kan också döljas med en bra concealer. Men kom ihåg att välja i en färgskala som matchar din hudfärg. Välj en som är lätt och följsam då huden är extratunn under ögat.

Trötta ögon
När du är trött blir området runt ögat ofta lite rött och i dessa fall blir den ljusa concealern din bästa vän.
”Att använda en ljus eyeliner på kanten av ögat öppnar ögat avsevärt. Jag vill rekommendera en ljusgul, som dämpar det röda, men som inte är lika synbar som en vit eyeliner”, föklarar Siw-Kristin Engebretsen till kk.no.

Hon poängterar att man bör använda en mörk eyeliner med försiktighet.
”Om du vill använda en mörk eyeliner på ögat, så rekommenderar jag att du inte använder den ända in i ögonvrån, utan håll dig till den yttre halvan av ögat. ”

Makeupartisten säger att en blå eyeliner i övrigt också är bättre än en svart när det kommer till att dölja trötthetstecken. Den blå färgen gör nämligen att ögonvitan framhävs och ser vitare ut vilket i sin tur ger en vaken blick.

Gör ett ögonlyft
Att använda ögonfransböjare kan ge ditt utseende en rejäl skjuts. Använder du dock för mycket mascara kan detta att komma till att bli för kletigt och tungt. Strunta i att använda mascara på de nedre ögonfransarna – det får dig nämligen att se fem år äldre ut, säger makeupartisten.

Vill du läsa hela artikeln i sitt ursprung, klicka här:

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)Annons


Annons
Senaste från allas