Annons
Annons


Smördegstilltugg med oliver

Enkelt och gott! Suveränt frasiga drinktilltugg fyllda med oliver, skinka och ost.

24 st
Tid: ca 25 min

1 rektangulär rulle kyld smördeg (250 g)
ca 50 g färskost av philadelphiatyp
2–3 msk senap
75–100 g tunna skivor kallrökt skinka
24 kärnfria oliver, svarta och/eller gröna
ägg till pensling
vallmo- eller sesamfrön

Annons

1.  Ta ut 2 stora cirklar i diagonala hörnor på smördegsrektangeln. Ta sedan ut två halvcirklar i återstående hörnor.
2.  Bred på ett tunt lager ost och ett tunt lager senap på varje cirkel. Sporra ut tårtbitar, 8 på varje cirkel och 4 på varje halvcirkel. Lägg en bit skinka samt en oliv på varje. Rulla ihop till små gifflar och lägg på plåt.
3.  Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i 225° ca 10–12 min tills de puffat upp och fått fin färg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(4)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…