Annons
Annons


Sensommarens smarrigaste smulpaj – med äpplen och björnbär

På en halvtimme fixar du himmelskt god smulpaj. Äpplen och björnbär är smakparet som passar perfekt tillsammans. Servera gärna med vispad grädde.

Ny favorit! Prova!

Ny favorit! Prova!

Smulpaj med äpplen och björnbär

4–6 port.
Tid: 35 min

ca 4 äpplen
600 g björnbär
skal och saft från 1/2 citron

Smuldeg:
100 g kallt smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 1/2 dl vetemjöl

Annons

1. Kärna ur och klyfta äpplena tunt. Lägg dem i en smord ugnsform el portionsformar. Toppa med björnbär. Strö över finrivet citronskal och saft.

2. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen i en matberedare eller för hand, bara tills allt har blandats. Strö smuldegen över bär och frukt. Grädda mitt i ugnen i 200°, 25–30 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Smulpaj med hallon, cornflakes och nötter

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…