Annons
Annons


Mumsig smulpaj med blåbär

Smulpaj är så superlätt att göra och passar alltid lika bra. Med konserverade päron, blåbär och nougat kan du njuta av sommarsmakerna året runt.

Blåbär, päron, nougat och hasselnötter är en suverän smakkombination.

Blåbär, päron, nougat och hasselnötter är en suverän smakkombination.

Blåbärspaj med smultäcke

6 port
Tid: 15 min + 40 min i ugnen

1 burk konserverade päron, ca 220 g avrunna
3 dl blåbär, gärna frysta
100 g nougat

Smultäcke:
100 g margarin eller smör
50 g hasselnötter
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn

Annons

1. Häll av spadet och skär päronen i bitar. Lägg päron och blåbär i en smord ugnsfast form eller i sex portionsformar.

2. Hyvla nougaten med en osthyvel och lägg den ovanpå frukten.

3. Smält margarin eller smör i en 2-literskastrull. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ner dem i kastrullen tillsammans med socker, vetemjöl och havregryn.

4. Strö smuldegen över frukten. Grädda pajen mitt i ugnen i 175 grader i 30–40 min tills den fått fin färg.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

LÄS OCKSÅ

(0)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…