Annons
Annons


Somrig smulpaj med jordgubbar

Lättfixad smulpaj med sommarsmak. Kombinationen av jordgubbar och kokos gör den till något alldeles extra.

Sommarens favorit!

Sommarens favorit!

Smulpaj med jordgubbar

4–6 port
Tid: ca 30 min, varav 20 min i ugn

Smulpaj:
100 g kallt smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kokos
4 msk socker

Fyllning:
ca 600 g jordgubbar
2 msk socker
1 msk potatismjöl

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i matberedare el för hand till smulor.

2. Dela jordgubbarna till jämna bitar, inte för smått och lägg i en ugnsfast form. Blanda socker och potatismjöl och strö över jordgubbarna, blanda lätt. Smula över degen, grädda i 225° i 15–20 min tills den fått fin färg och jordgubbarna mjuknat lätt.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Sugen på fler smulpajer. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…