Annons
Annons


Ljuvlig smulpaj med persikor och blåbär

Under ett smarrigt smultäcke gömmer sig härliga persikor och fina blåbär. Lättbakat i långpanna som passar perfekt både som dessert och till fika. Servera med lite vispad grädde.

Mumsigt fikagott med frukt och bär.

Mumsigt fikagott med frukt och bär.

Smulpaj med persikor och blåbär

ca 25 bitar
Tid: ca 1 timme

Botten:
150 g kallt smör
3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1–2 msk iskallt vatten

Smuldeg:
100 g smör
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor

Annons

Fyllning:
2 persikor
225 g blåbär + färska till garnering
ca 2 tsk potatismjöl
2–3 msk socker

1. Kör snabbt samman degen i matberedare, bara tills det precis är blandat. Kavla ut degen anpassat till formen ca 20 x 30 cm. Nagga och sätt in i kyl ca 30 min.

2. Smält smöret, rör ner resterande ingredienser till en smulig massa.

3. Skölj persikan väl och skär i tunna klyftor, fördela bär och persika över pajbottnen. Strö över potatismjöl blandat med socker. Fördela smuldegen över, grädda kakan i 175°i 25–30 min.

4. Servera kakan ljummen med vispad grädde el vaniljglass.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Smulpaj med körsbär

LÄS OCKSÅ

(42)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…