Annons
Annons


Smulpajer med rabarber och hallon

Krispigt och mjukt i samma form ihop. Det här är paj för hela familjen! Vill du kan hallonen ersättas med jordgubbar skurna i mindre bitar.

smulpaj

Gott under täcket!

6 stora port
Tid: 1 tim och 10 min

300 g rabarber
200 g hallon (frysta)
1 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl

Havresmultäcke:
125 g margarin eller smör
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
50 g vit choklad

Annons

Till servering:
vispad vaniljsås, grädde eller glass

1. Skiva rabarbern tunt och blanda med hallon, socker och potatismjöl. Bred ut frukten i sex smorda portionsformar eller en vanlig pajform, 26 cm i diam.

2. Smält matfettet i en kastrull och rör ner havregryn, vetemjöl, sirap, socker, vaniljsocker och bakpulver. Låt det svalna i 10 min.

3. Hacka chokladen grovt och rör ner i havreblandningen. Bred havreblandningen ovanpå frukten. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 40 min.

4. Låt pajerna svalna något, servera med vispad vaniljsås, grädde eller glass.

AV KRISTINA ERIKSSON
FOTO: ANNIKA BROMAN

LÄS OCKSÅ

(59)
(9)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…