Annons
Annons


Snabba fiskgrytan

Klar på en halvtimme! Rena snabbmaten är den här läckra fiskgrytan med torsk och räkor.

Gott som går fort att laga!

Gott som går fort att laga!

Festlig fiskgryta med torsk och räkor

4 port
Tid: 30 min

500 g räkor med skal
600 g halvtinad torsk
salt, peppar
5 dl fiskbuljong av 1 1/2 msk fond eller 1 tärning.
1 burk smaksatt crème fraiche, t ex pepparrot/citron eller fyra peppar/citron
1 påse blandade frysta grönsaker, 450 g
1 klase romanticatomater

Annons

Garnering:
hackad dill

1. Skala räkorna. Skär torsken i tärningar som saltas och peppras.
2. Koka upp buljong med crème fraiche. Tillsätt grönsakerna och sjud i några min, tillsätt sedan tomaterna och torskbitarna och sjud i några min till.
3. Rör sist ner de skalade räkorna. De ska inte koka. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad dill. Servera med ett gott vitt bröd.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Fler goda recept:

Fiskgryta med lax och räkor

Krämig fiskgryta med räkor

LÄS OCKSÅ

(211)
(2)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…