Annons
Annons


Snabba påskdesserten – pannacotta med blåbär

Ulrikas smarriga pannacotta är läckert påskgul av saffran. Toppa med ljuvlig blåbärsmousse och mumsa hälsosamt! Snabbfixat och bjudgott.

Toppgott med blåbär!

Saffranspannacotta med blåbär

350 kcal per port
6 port
20 min

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 pkt saffran, 0,5 g
1 msk sötströ
1 tsk vaniljpulver

Blåbärsmousse:
1/2 dl vispgrädde
1 dl frysta blåbär
1/2 msk sötströ
1 kvist mynta

Annons

1. Blötlägg gelatinbladen i vatten i ca 5 min. Koka upp grädde, saffran och sötströ i en kastrull. Krama ur och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljpulver.
2. Häll upp i formar eller glas. Låt stelna i kyl i minst 3 tim.
3. Vispa grädde, frysta blåbär och sötströ. Ställ in i kylen. Garnera med mousse, mynta och strö över lite blåbär.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas krämiga chokladtårta med cashewkräm

Vill du gå Ulrikas Kickstart kurs online? Färdiga menyplaner och inköpslisor! Enkla och goda recept! Klicka här för att läsa mer!

LÄS OCKSÅ

(0)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…