Annons
Annons


Snabbakade spröda chokladkakor

Massor av gott på ett kick. På nolltid fixar du degen som sedan bara rullas ut och gräddas. Skär i bitar och njut. Superenkelt med ingredienser du kanske redan har hemma!

Favoritbitar - himmelskt goda!

Favoritbitar – himmelskt goda!

Spröda chokladkakor

ca 50 st
Tid: ca 35 min

175 g kallt grovt tärnat smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
ev 1 msk kallt vatten

lätt vispad äggvita till pensling
pärlsocker

1.  Fördela ingredienserna utom vattnet i en matberedare. Kör snabbt samman till en deg, tillsätt vattnet i slutet om det behövs.
2. Dela degen i fyra bitar och rulla ut längder i plåtens längd.
3. Pensla med uppvispad äggvita, strö på pärlsocker. Grädda i 175° i 14–17 min. Ta ut kakorna och skär direkt i lagom stora bitar. Låt svalna på plåten.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Gott som godis – småkakor med dumlakola

LÄS OCKSÅ

(121)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…