Annons
Annons

Annons

Snabbfixad köttfärslasagne

Fixa lasagnen i rekordfart! Enkelt gjort med färska lasagneplattor.

Snabblagat och gott!

Gott i flera lager!

Expresslasagne

4 port
Tid: ca 30 min

1/2 hackad gul lök
1/2–1 röd pepparfrukt
smör till stekning
400 g bland- eller nötfärs
salt, peppar
150–200 g riven ost
4 dl gratängsås, t ex Kelda fyra ostar
ca 1 tsk pizzakrydda
250–300 g färska lasagneplattor
6–7 skivade tomater

Garnering:
skivade körsbärstomater
färsk basilika

1. Fräs löken och finhackad pepparfrukt mjuk i smör. Tillsätt färsen och stek den smulig. Krydda väl.
2. Blanda ca hälften av den rivna osten i gratängsåsen. Bred ut ett tunt lager gratängsås i fyra portionsformar, lägg på en tillskuren lasagneplatta, färsröra, skivade tomater och en klick gratängsås, täck med en omgång till och avsluta med sås.
3. Strö över resterande riven ost och gratinera i 225°, 15–20 min. Tips! Blanda ner 1–2 äggulor i såsen för ännu finare färg. Garnera med skivade tomater och basilika. Servera med en sallad.
Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 

Fler tips till pastamiddagen!

Alla produkter är valda av Allas. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(104)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…