Annons
Annons


Snabblagad festfilé

Fläskfilé med svampsås

Fläskfilé med svampsås, bacon och klyftpotatis. Snabbfixat och supergott!

4 port
Tid: 40 min

600 g fläskfilé
smör till stekning
salt, peppar
1 påse klyftpotatis, ca 800 g
300 g valfri svamp
140 g tärnat bacon
1 knippe persilja
1 förpackning skogssvamppanna, 310 g
sallad

Annons

1. Bryn filén runtom i smör, krydda väl med salt och peppar. Ugnsstek i 150° ca 25 min eller längre tills innertemperaturen är ca 68°. Ta ut och rulla in filén i folie, låt vila i minst 10 min.
2. Stek potatisklyftorna enl anvisn på förpackn. Förbered fyllningen under tiden: Hacka och stek svampen, knaperstek baconet. Krydda och blanda med hackad persilja.
3. Tillred skogssvampsåsen, red ev med lite majsena snabbredning. Skiva upp fläskfilén och strö över strösslet. Servera med klyftpotatisen, såsen och sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(44)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…