Annons

Annons

Annons

Snygga fågelmatare i vinter – och vad vill fåglarna äta?

fagelmatare

Det ska vara enkelt att mata vinterns flitigaste trädgårdsbesökare och varje insats, liten som stor, är betydelsefull när snö och temperatur faller! Här kommer att par snygga fågelmatare som gör det lätt att mata de småfåglar som övervintrar på våra breddgrader.

Vilken fågel äter vad?

Det finns inte en sanning, de flesta småfåglar äter efter utbud. Får de ändå chans att välja är följande preferenser troliga:

Mesfåglar, sparvar och finkar äter gärna solrosfrö och hampafrö.
Gråsparvar och gulsparvar gillar havre.
Hackspettar, mesfåglar, siskor och nötskrikor vill ha  jordnötter

Kom ihåg att under vintern är även tillgång till vatten ett välkommet bidrag för småfåglarna.

fagelmatare_fonsterFönstermatare – se fåglarna från första parkett!

Följ fåglarna på nära håll när de kommer för att äta. Hammenhögs fönstermatare fäster du enkelt på ett fönster med två sugkoppar. Med denna matarstation, som rymmer cirka 200 g fågelfröblandning, behöver du inte ens gå utomhus när det är dags för påfyllning! Fönstermataren kan även användas som vattenbehållare under sommaren. Rekommenderat cirkapris i butik 79 SEK

 

Stugan – ömsesidigt populär matare (bild ovan)

Hammenhögs breddar utbudet av sin stugmodell i metall med sidväggar av plexiglas. Den klassiskt röda stugan med får i år sällskap av en motsvarighet i vitt. För den som vågar mer utstickande färger finns samma modell även i rosa, limegrönt och orange! Mataren rymmer cirka 400 gram fröblandning och sidväggarna är lätta att ta bort vid rengöring.

Höjd: cirka 22 cm

Rekommenderat cirkapris i butik: 99 SEK

 

talgbollshangareTalgbollshängare

Eazyhang är en svensk innovation som erbjuder en enkel och smart lösning för att hänga upp talgbollar. Hängaren är tillverkad av UV-beständig ABS-plast och har plats för fyra talgbollar. Den som vill bjuda stort hakar lätt ihop flera hängare! Välj mellan utförande i antracitgrå, limegrön, rosa eller lila. Eazyhang fungerar lika bra för att hänga upp jordnötspåsar.

Längd: ca 25 cm

Rekommenderat cirkapris i butik: 10 SEK

Produkterna kommer från Econova Garden/Hammenhögs.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas