Annons

Annons

Annons

Sofiero bjuder till trädgårdsfest

Intresset för trädgård och mat förenar besökarna. Det tar Sofiero fasta på och anordnar tre dagar med inspiration i form av idéträdgårdar, kunskap från experter och underhållning för alla trädgårdsfantaster och matentusiaster.

Blommor på Sofiero

Färgflor. Foto Daniela Rogosic

Ett grönskande trädgårdsrum för kunskap, trädgårdstips och rådgivning. Sveriges trädgårdsgiganter bjuder till bords. Odlarglädje för asfaltsfolket. Skånsk vinodling med tillhörande vinbar. Ett blomsterdekorerat slott. En installation med trädgårdens tak – en hel trädallé. Nästa års sortiment av trädgårdsväxter. En persisk matta helt av rosor.

Detta är några av nyheterna att längta till i årets upplaga av Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Meningen är att besökarna ska få nya idéer och mycket inspiration. Men de ska också få del av den enorma kunskap som finns i trädgårdskretsar i ett helt nytt trädgårdsrum. Utvalda växt- och odlarföreningar och andra experter bygger små visningsträdgårdar, berättar och tipsar. Helsingborgs trädgårdsförening bjuder på gratis rådgivning med professionella trädgårdsdesigners.

Innanför huvudentrén passerar man en trädallé: trädgårdens tak – träden. Här finns också en mängd idéträdgårdar och trädgårdsscenen med ett digert scenprogram.

Strax intill finns trädgårdsköket där skickliga kockar lagar mat på både närodlat och udda ingredienser.

Du får också veta vilka växter som kommer att finnas i utvalda handelsträdgårdar nästa år.

Var: Sofiero slott utanför Helsingborg.

När: 23–25 augusti 2013 kl 10–18.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas