Annons
Annons


Mumsiga sommarbullar

Det doftar nybakat! Fyll bullarna med med kardemumma och vaniljsocker och mandel passar perfekt för en fika i bersån. Gott som räcker till många.

Använd gärna sprits till fyllningen.

Använd gärna sprits till fyllningen.

Sommarbullar med kardemumma

ca 26 st, små
Tid: ca 2 tim inkl jästid

50 g jäst
2 dl kall mjölk
125 g rumstemp smör
2 1/2 msk socker
1 ägg
ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
3/4 dl florsocker
1 tsk nystött kardemumma
2 fint rivna bittermandlar
1 tsk vaniljsocker

Annons

ägg till pensling
30–50 g flagad mandel
pärlsocker

1. Rör ut jästen i den kalla mjölken, tillsätt smöret i klickar växelvis med sockret och ägget. Blanda ner vetemjöl, arbeta snabbt samman till en slät deg.
2. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela degen i två, rulla till längder. Skär varje längd i 13 bitar och lägg i bakformar. Gör en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 1 tim tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över mandel och pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i 225° i 6–8 min el tills de har fått fin färg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka kanelbullar i långpanna. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…