Annons
Annons


Sommarpaj med kräftor

Bjud på paj med det lilla extra! I den här krämiga varianten ingår både kräftstjärtar och lax.

Bilder till Eva Bostr�ms recept "Pajer 2015"

En riktig höjdarpaj!

 

Lax- och kräftlyx med spenat

4 port
Tid: 60 min

100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
300 g bladspenat, fryst och tinad
1 msk smör
ev 1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 ägg
3 dl kaffegrädde
1 burk kräftstjärtar i lag, ca 200 g
100 g varmrökt laxfilé
1 dl riven ost

Annons

Garnering:
babyspenat
körsbärstomater

1. Arbeta ihop degen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, 24 cm i diam, med den. Låt vila i kyl i 20 min.
2. Fräs spenaten i smör i en stekpanna. Pressa ev över vitlök, salta och peppra.
3. Vispa samman ägg och grädde. Förgrädda pajskalet i 10 min. Häll av lagen från kräftorna, dela laxen i bitar.
4. Strö riven ost i botten i pajskalet. Därefter spenat, lax och nästan alla kräftstjärtar. Häll över äggblandningen. Grädda längst ner i ugnen i 200 ca 40 min.
5. Garnera pajen med kräftstjärtar, spenat och tomater.

Av Eva Boström
Foto: Stewen Quigley

Fler goda recept:

Smarrig skaldjurspaj

Kycklingpaj med bacon

LÄS OCKSÅ

(50)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…