Annons
Annons


Sommarsallad med fläskfilé och nektariner

Suverän sommarmat. Både matig och fräsch är den här salladen med fläskfilé, mozzarella och nektariner.

Nektariner piggar upp i salladen.

Nektariner piggar upp i salladen.

Sallad med fläskfilé

4 port
Tid: ca 1 tim

 
400–500 g fläskfilé
smör till stekning

salt, vitpeppar
1 påse valfri blandsallad
ca 2 mogna nektariner
1 påse minimozzarella, 140 g
 
Dressing:
ca 1 urkärnad, finhackad röd pepparfrukt
1 pressad vitlöksklyfta
1 bit ingefära, riven (stor som en sockerbit)
1/2 dl valfri olja
rivet skal och saft från 1/2–1 citron
1 knippe hackad gräslök
 
1. Putsa fläskfilén och bryn den i hett stekjärn i smör eller olja. Krydda väl med salt och peppar. Efterstek filén i ugnen i 125–150° till en innertemperatur på ca 68°. Låt filén vila i alufolie en stund innan den skivas upp tunt.
2. Gör dressingen under tiden. Lägg hackad röd pepparfrukt i en skål med fint riven vitlök och ingefära. Tillsätt olja blandat med citronsaft och -skal under vispning. Smaka av med salt.
3. Fördela sallad, tunt klyftade nektariner, skivad ljummen fläskfilé och mozzarella på tallrikar.
Strö över hackad gräslök. Strax före servering hälls dressingen på.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman
Fler goda recept:

Snabbfixad sommarsallad

Läcker laxsallad

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…