Annons
Annons


Sommarsallad

Supergott med melon, mozzarella och lufttorkad skinka!

 

4 port
Tid: ca 15 min

1 förp blandad sallad
1 liten rödlök i tunna klyftor
1 galiamelon
15 svarta kalamataoliver (de med kärnor har bäst smak)
100 g parmaskinka
100 g mozzarellaost

Dressing:
1 msk vit balsamvinäger
ca 2 msk olja
salt, peppar

Annons

Garnering:
rostade pinjenötter
basilika

1. Fördela salladen på ett fat, strö över rödlök. Dela melonen och ta bort kärnorna. Skär i klyftor samt skär bort skalet. Fördela klyftorna över salladen. Strö över oliverna.
2. Lägg skinkan på melonklyftorna och lägg över skivad mozzarellaost. Blanda dressingen och smaka av med salt och peppar.
3. Häll över dressingen strax innan servering. Strö över rostade pinjenötter och garnera med basilika. Servera med bröd.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…