Annons
Annons


Sparrisgott!

Suveränt till förrätt! Stek sparrisen hastigt och servera med ljuvligt krämig basilikamajonnäs.

Läcker förrätt med sparris.

Färsk grön sparris med krämig majonnäs.

 

Grön sparris med basilikamajonnäs

4 port
Tid: 15 min

400–500 g grön sparris
smör till stekning
ev flingsalt, peppar

Majonnäs:
2 äggulor
1–2 msk pressad citronsaft
1–2 tsk fransk senap

2 dl neutral olja, t ex rapsolja
1/2 kruka fint strimlad basilika
salt, peppar

Annons

 

1.Vispa ihop äggulor, citronsaft och senap i en skål. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning. Använd gärna stavmixer. Kör samman till en tjock majonnäs. Tillsätt fint strimlad basilika och kör ett par varv så att det precis blir blandat. Smaka av med salt och peppar, låt gärna stå och mogna ett tag.
2.Skär av det nedersta på sparrisen. Stek den i smör i en het panna strax före servering. Strö gärna över flingsalt och mal över peppar. Lägg upp på fat med majonnäsen. Garnera med basilika.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 

Fler goda recept:

Sparrispaj med lax

Kalaslax med romsås och sparris

LÄS OCKSÅ

(19)
(3)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…