Annons
Annons


Superlätta bakelser av rulltårta

Bjudgott och smarrigt! Baka en rulltårta och gör ljuvligt goda sommarbakelser på enklast tänkbara sätt. Ta genvägen med färdigköpt sylt eller passa på att göra egen nu när jordgubbarna mognar för fullt.

Festligt, gott och superlätt!

Festligt, gott och superlätt!

Rulltårtsbakelser med jordgubbssylt

9–10 st.
Tid: ca 30 min

Botten:
3 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sylt:
ca 750 g skivade jordgubbar
225 g syltsocker

Fyllning och garnering:
ca 2 dl jordgubbssylt
3–4 dl vispgrädde
jordgubbar

Annons

1. Börja med sylten. Blanda jordgubbarna med sockret och sjud i 4–5 min, häll upp på burk och låt svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Sikta ner i äggvispet under omrörning. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt.

3. Grädda i 250° ca 5 min eller tills kakan stannat och fått lite färg. Stjälp upp på sockrat papper och dra försiktigt av papperet den gräddats på. Lägg över en blöt urvriden handduk om papperet inte lossnar.

4. Bred över jordgubbssylten och rulla ihop. Rulla in rulltårtan i papperet och låt den vila en stund i kyl.

5. Vispa grädden. Skär upp rulltårtan i 9–10 bitar och ställ dem på högkant. Spritsa på grädde och garnera med jordgubbar.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova rulltårta med kesella och jordgubbar. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…