Annons
Annons


Suverän ansjovispaj

En härligt smakrik paj! Här samsas krämig västerbottensost och favoriten ansjovis.

Mums med picklad rödlök på toppen!

Mums med picklad rödlök på toppen!

 

Ansjovispaj med picklad rödlök

ca 8 bufféport
Tid: ca 30 min + ca 35 min i ugn

3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
1–2 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 hackad gul lök
1 tunt skivad purjolök
smör till stekning
salt och peppar
75 g riven västerbottensost
1 burk ansjovis à 100–125 g, spara lite spad
3 ägg
2 dl crème fraiche
1–3 tsk ansjovisspad

Annons

Picklad rödlök:
2 st mindre rödlökar
1/2 dl 12 % ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
persilja

Gilla Allas.se på Facebook

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut den och lägg i en form ca 23–24 cm i diam. Ställ kallt i minst 30 min.
2. Stek löken mjuk i smör, krydda med salt och peppar. Låt svalna något. Ta ut pajbottnen, nagga och förgrädda i 200 grader i ca 10 min. Blanda löken med osten och fördela över pajskalet. Lägg på ansjovisen.
3. Vispa samman, ägg, crème fraiche och 1-3 tsk ansjovisspad. Krydda med salt och gärna vitpeppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i 200 grader ca 35 min eller längre tills fyllningen stannat.
4. Blanda samman lagen och rör tills sockret har löst sig. Skiva löken så tunt det går, låt ligga i lagen i ett par timmar. Garnera pajen med silad picklad lök och servera resterande i en separat skål vid sidan om. Toppa med persilja.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 

Köp en snygg duk till förmånligt pris från oss!

rodduk

 

LÄS OCKSÅ

(50)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…