Annons
Annons


Suverän kycklingpaj

Kycklingpaj går alltid hem! Den här krämiga varianten får fin smak av chorizo, tomater och fetaost.

kycklingpaj

Krämigt och gott!

 

Kycklingpaj med fetaost

Tid: 35 min + 35–40 min i ugn

Pajdeg:
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
350 g strimlad lår- eller bröstfilé av kyckling
75–100 g kryddig korv i tunna skivor (t ex chorizo)
salt och peppar
grillkrydda, t ex chili explosion
100 g fetaost
6–8 körsbärstomater, halverade

Annons

Äggstanning:
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 knippe hackad timjan

1. Kör snabbt samman degen i en matberedare tills den precis blir blandad. Kavla ut och lägg i en pajform, ca 25 cm diam. Låt vila i kyl ca 30 min.
2. Stek kyckling och korv, krydda med salt, peppar och grillkrydda. Låt svalna något. Nagga pajskalet och förgrädda det i 200° ca 10 min.
3. Fördela i kycklingröra, feta och tomater i skalet. Vispa ihop ägg och crème fraiche, tillsätt hackad timjan, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i 200° tills äggstanningen stelnat och fått fin färg, 35–40 min.
4. Servera pajen med sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 

LÄS OCKSÅ

(427)
(100)

Annons

  • Beatrisz Pintér

    Hej,denna kycklingpajen var mycket god,fast jag tog en annan kryddig korv och kyckling krydda samt vanlig riven ost istället för feta ost.

  • Allas redaktion

    Hej Beatrisz!
    Vad roligt att du tyckte om den. Ja, det går ju utmärkt att variera sig med sina egna favoriter också 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…