Annons
Annons


Suveräna saffransrutor!

En av redaktionens absoluta julfavoriter! Makalöst saftiga och supergoda. Den lilla touchen av citron ger en underbar smakbrytning.

En absolut favorit på fikabordet!

En absolut favorit på fikabordet!

Saffransrutor

24–30 st
Tid: ca 45 min.

300 g smör
4 dl socker
200 g grovt riven mandelmassa
3 ägg
1/2 g saffran
5 1/2–6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl gräddfil

Glasyr:
ca 4 dl florsocker
2–3 msk pressad citronsaft

Garnering:
lingon

1. Rör smör och socker poröst, tillsätt mandelmassan. Rör ner äggen, ett i taget. Stöt saffranet med 1 sockerbit i en mortel och rör ner.

2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker, rör ner omväxlande med gräddfilen till en jämn smet.

3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm. Grädda i 200 grader , ca 25 min. Prova med sticka! Låt svalna.

4. Rör ihop glasyren och bred över kakan, låt stelna och skär i rutor. Strö över lingon.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

LÄS OCKSÅ

(199)
(10)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…