Annons
Annons


Suveräna tacorullar!

Perfekt mysmat! Krydda upp tacofärsen själv och servera i välfylld pannkaksrulle med ost.

Tacos på nytt vis!

Mums! Pannkaksrullar med kryddig fyllning.

 

Tacorullar med jalapeño

4 port
Tid: 30 min

Pannkaka:
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Fyllning:
1 gul lök
500 g köttfärs
1 msk smör
3/4 dl tomatpuré
1 påse tacokrydda, 40 g
1 dl vatten
2 krm salt
1 knippe hackad bladpersilja
3/4 dl inlagd hackad röd jalapeño
2 dl riven ost

Annons

1. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen. Häll i resten av mjölken samt bakpulver och salt. Häll smeten i en ugnssäker plåt med bakplåtspapper, ca 25×35 cm. Grädda i 250 grader, ca 15 min.
2. Skala och hacka löken. Bryn färs och lök i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, tacokrydda, vatten och salt. Sjud ett par min (röran får ej vara för tunn).
3. Bred köttfärsröran över pannkakan och strö ut persilja, jalapeño och ost. Ta bort bakplåtspapperet och rulla ihop pannkakan hårt.
4. Servera i skivor med sallad.

Av Eva Boström
Foto:Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(181)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…