Annons

Annons

Annons

Svenskarna spelar helst Springsteen under bilsemestern

Bruce Springsteen, som nyligen var aktuell med flera konserter i Skandinavien, är onekligen populär hos oss svenskar. Så även när vi väljer vilken artist vi helst spelar under bilsemestern. Bruce Springsteen hamnar nämligen på första plats som den artist som spelas mest i svenskarnas bilstereos, visar en ny undersökning.

TT-Line, som bedriver färjetrafik mellan Sverige och Tyskland, har tillsammans med Netigate undersökt svenskarnas tankar om bilsemestern i Europa. Undersökningen visar att 26 procent av svenskarna planerar att åka på bilsemester i Europa under 2013. Det är med andra ord ett flertal som drömmer sig bort. Men vad ska vi lyssna på för musik i bilen?

På den öppna frågan om vilken känd artist svenskarna helst lyssnar på medan de upplever Europa i sin bil får Bruce Springsteen flest röster.

– Bruce Springsteen representerar frihet och har en skön road trip-känsla över sin musik. Hälften av alla som har svarat på undersökningen väljer att åka på bilsemester just för att det är ett friare alternativ. Bruce och bilsemester är en bra match, säger Tony Hansson, marknadsansvarig på TT-Line.

Topplista: Artister som svenskarna helst spelar under bilsemestern

1. Bruce Springsteen

2. Tomas Ledin

3. ABBA

4. Magnus Uggla

Undersökningen är genomförd av Netigate på uppdrag av TT-Line. 1 137 svenskar, mellan 18-90 år, svarade på frågor om bilen och bilsemestern i januari 2013. Respondenterna är spridda geografiskt över hela landet.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas