Annons

Annons

Tacos med ananassalsa

Suveränt gott! Krydda tacofärsen själv och servera i frasiga skal med hemgjord ananassalsa på toppen.

Mums med ananas på toppen.

Mums med ananas på toppen.

 

Färstacos med ananassalsa

4 port
Tid: 25 min

1 gul lök
600 g nötfärs
1 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 msk mald spiskummin
2 msk rökt paprikapulver
2 msk farinsocker
2 msk äppelcidervinäger
1 dl tomatpuré
1 dl chilisås

Ananassalsa:
1 färsk ananas
1/2 rödlök
1 röd paprika
1 dl korianderblad eller bladpersilja

Till servering:
tacoskal eller tortillabröd
1 burk tacosås
3 dl gräddfil

1. Finhacka löken och stek med färsen i smör. Salta och tillsätt kryddorna, socker, vinäger, tomatpuré och chilisås. Koka upp och sjud 10 min.
2. Skär ananasköttet i småbitar. Tärna lök och paprika. Blanda allt med hackad koriander.
3. Servera köttfärsröran i skal med ananassalsa, tacosås och gräddfil.
Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp fina ljuslyktor till myskvällen till förmånligt pris från oss!

lyktorna

LÄS OCKSÅ

(58)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…