Annons
Annons


Tar surdeg bort gluten?

surdeg

Jag undrar om det sker en nedbrytning av gluten när man använder surdeg vid brödbakning så att man skulle kunna äta sådant rågbröd fastän man inte tål gluten? Jag hörde något sådant på tv.
Inger 

Elisabeth svarar:
Det är inte korrekt att surdeg skulle påverka glutenet så att det minskar så mycket att det färdiga brödet sedan skulle kunna användas av dem med celiaki (glutenintolerans). Den som inte tål gluten kan bara äta bröd som är bakade med

Annons

spannmålsingredienser som är märkta ”glutenfri” enligt Livsmedelsverkets riktlinjer. Man kan givetvis göra glutenfritt surdegsbröd med glutenfri surdeg

 

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allas i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…