Annons
Annons


Snabbfixad tiramisù – servera snygg i glas

Fixa den italienska klassiska desserten på 20 minuter. Suveränt gott och krämigt med smak av kaffe och mandellikör. Varva smulade kex och krämig fyllning, toppa med riven choklad.

Supersmarrigt och lättfixat.

Tiramisù

4 port
Tid: 20 min

2 ägg, gulor + vitor
2 msk socker
250 g mascarponeost
4–5 msk espressokaffe
4–5 msk amaretto (mandellikör)
ca 100 g savoiardikex

Garnering:
riven mörk choklad
mynta

1. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner mascarponeosten lite i taget. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i massan.
2. Blanda espresso och amaretto.
3. Fördela smulade kex i botten på glas, häll över hälften av kaffeblandningen. Klicka över färskostmassa, lägg på ytterligare ett lager smulade kex samt resterande kaffeblandning. Toppa med färskostmassa.
4. Skeda över riven choklad. Garnera med mynta.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Marängsviss med lemon curd

LÄS OCKSÅ

(78)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…