Annons

Annons

Annons

Tjejsnack med Gunilla: Det borde finnas en OFF-knapp på särbon också!

 
Tjejsnack-krönikören Gunilla Hedenby är lycklig särbo med exmaken och lika lycklig sambo med katten Frasse.

Varje morgon är det bara tanken på kvällens nöjesutbud som får mig att lämna sängens trygga famn. Så det första jag gör efter frukosten är att slå upp tv-tidningen.
– Vad ska vi kolla på idag, Frasse?

Vi bråkar aldrig om vad vi ska se. Efter tio års symbiotiskt samliv har jag och katten Frasse nått den sanna gemenskapen i att gilla samma program. Men molnen hopas på vår tv-himmel. Allt oftare utropar jag förtvivlat:
– Det finns inget på tv!!

Det är så lite man begär numera. Man nöjer sig med de få guldkorn man kan vaska fram i vardagens rutiner. Som trevliga tv-program.
Jag gillar engelska mysdeckare med de charmiga kommissarierna Frost, Lynley och Lewis, sitcoms som ”Vänner” och ”2 1/2 män”, dramaserier som ”The Good Wife” – och de danska förstås! och ”bli en bättre människa”-program som ”Lyxfällan” och ”Judys Domstol”; ni vet den där lilla ettriga kvinnliga domaren som läser lusen av folk.

Jag AVSKYR matprogram! De ger mig komplex. Lekprogram är fåniga, ”Antikrundan” gör mig avundsjuk och missunnsam, jag blir nervös av tävlingar och debatter och deppig av nyheter.

I mina svartaste tv-stunder frågar jag mig: Vill jag över huvud taget leva i en värld fylld av matprogram? Är det nedbrytande händelser som att ”Judys Domstol” plötsligt gör uppehåll som får folk att slutligen ge upp?

Det känns som ett hån när tv-tablån jublar: ”Missa inte detta lågbudgetdrama, konstnärligt filmat med skakig handkamera. Självklart i svartvitt för att skapa den torftiga, känslokalla stämning som präglar hela filmen.”

Och jag vet, det finns en OFF-knapp. Men jag VILL ju titta! Om jag fick bestämma skulle jag bara visa feel good-filmer som ”Det ordnar sig alltid” av Gunilla Hedenby. Handling: Stilig man slits mellan en ung, ytlig flicksnärta och en mogen kvinna, otroligt väl bibehållen trots att hon aldrig har tränat utan tvärtom suttit bänkad framför tv:n vareviga kväll. Givetvis föredrar han den äldre kvinnan. När det visar sig att drömmannen dessutom är kattälskare, och särskilt svag för korpulenta kattherrar vid namn Frasse, är allt fullbordat. De tre lever lyckliga i alla sina dar. The end. Änglakör…

Presenterade idén för särbon.
– Säker succé, eller hur?
– Visst. Bara en sak… Jag fattade direkt att jag var den stilige mannen. Men vem tusan är kvinnan?
Synd att det inte finns en OFF-knapp på särbon!

Vilka tv-program är dina favoriter/hatobjekt? Har tv blivit bättre eller sämre? Skriv och berätta, tyck till om tv!

Till sist: TACK för alla kommentarer, mail och brev! Och bilder har vi också fått, hurra! Åh, så roligt det ska bli att publicera dem!

Hjälp oss skapa nya Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Införda bidrag honoreras.  Mejl: gunilla.hedenby@allas.aller.se och charlotte.silfverberg@allas.aller.se. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö. Träffa oss även på våra bloggar Gunilla och Frasse och Charlotte.nu!

Läs mer om nya Tjejsnack här!

LÄS OCKSÅ

(62)
(0)


 • http://www.inkanochligan.se Inkan o Ligan

  Vilka tv-program är dina favoriter/hatobjekt? Har tv blivit bättre eller sämre? Skriv och berätta, tyck till om tv!
  TV?! Tja, det är något jag har som bakgrundsljud. Vi har massor av kanaler och så lite som verkligen ”ger nåt”. Ta alla såpor. Vad är vitsen liksom ?! Att titta på folk som sitter på en öde ö för tionde året i rad, är varken utbildande eller underhållande. Det sista i den här vägen är folk som går i terapi. I TV?! Varför ? Eller programmet om dom bortskämda ungdomarna. Jag har döpt programmet till ”Ung och Dum”. I och för sig, fick jag en mängd goa skratt. Som ”råa pannkakor” bland annat. 
  Dock gillar jag sjukhusprogram och dokumentärer. Nåt som ger nåt och får en att tänka. Jonas Gardells program är både underhållande, känslosamma och får en att tänka och fundera.
  Det FINNS ju faktiskt en OFF-knapp och det gillas. I alla fall av mig. Ligan bryr sig dock inte så mycket.  Ja, de va lite ”kort” från mig.
  *letar OFF-knapp till din särbo* *ler*

 • http://gunillaofrasse.allas.se/ Gunilla och Frasse

  Hej Inkan o Ligan!
  Ja, tänk förr, när det bara fanns ettan och tvåan – och vi skåningar hade ju Danmark också, det var stort 🙂 Men att det finns massor av kanaler innebär ju inte automatiskt att det också finns massor av bra tv-program. Mycket av allt – både bra och dåligt, det gäller att sålla hårt! De bortskämda ungdomarna går också helt bort för min del – varför se program som man blir upprörd av?
  Och visst är OFF-knappen bra, men bäst av allt är min dvd med hårddisk. Där spelar jag in, sparar programmen och ser dem när jag har tid och lust. Och bäst av allt – bara spolar förbi all reklam! Gläds åt den varje dag 🙂
  Har för övrigt ännu inte hittat särbons OFF-knapp, han bara fortsätter att prata på och retas i godan ro 🙂

 • http://www.inkanochligan.se Inkan o Ligan

  Ps….. kom på. 🙂 Sitter NU som klistrad framför TV:n. SKAVLAN är nåt jag aldrig missar. Sååå kul och bra. Trots att han är norrman. *skrattar*

 • http://gunillaofrasse.allas.se/ Gunilla och Frasse

  Inkan o Ligan: Håller med om att Skavlan är jättebra – inte minst för att han anpassar norskan så man förstår vad han säger, hihi… 🙂 Skicklig och avslappnad, det blir alltid underhållande och intressant även om man inte känner till gästerna så bra. Beundrar också hans förmåga att skifta mellan språken.

 • Rosen 1111

  Jag vill helst inte se nyheterna eller om djur misshandel eller att kränka djurens rättigheter till ett värdigt slut som alla djur ska ha , sen hon den där som ska uppfostra barn med time out i en hörna henne tåler jag inte alls….. Det blir roliga humor program retsen vill jag inte se, så det blir ofta ingen tv här,,,,,Rose

 • http://gunillaofrasse.allas.se/ Gunilla och Frasse

  Hej Rosen!
  Visst kan nyhetsprogrammen vara djupt deprimerande. Jag borde ju hålla koll – är ju ändå journalist! – men ibland fegar jag ur och kollar på något av mina kära, inspelade program i stället 🙂 Älskar också program som får mig att skratta, det är bättre än alla mediciner i världen!

 • http://www.kickilin.wordpress.com/ Kickilin

  Lite korta nyheter, så man vet vad som händer ute i världen. Passar bra till frukost. På kvällen vill jag oftast ha nån form av ren underhållning eller verklighetsflykt. Nåt som låter den bättre delen av min hjärna vara ledig. Särskilt om det varit en krävande dag. Krig, elände, svält, förtryck, naturkatastrofer osv vill jag inte ta med mej till sängs. Men ”reality-serier” är faktiskt lite FÖR lågt…. En bra deckare, en sit-com, eller en action-film funkar bättre som nedvarvning. Låter det ytligt? Tja, eller självbevarelsedrift….

 • http://gunillaofrasse.allas.se/ Gunilla och Frasse

  Hej Kickilin!
  Ett perfekt upplägg, tycker jag, har full förståelse för det där med självbevarelsedriften. Känner mig så maktlös och deppig när jag hör alla dystra världsnyheter, då behövs det lite glada program för att man ska få hoppet tillbaka 🙂
  Hoppar också de flesta realityserier, men gillar som sagt Lyxfällan och Judys domstol – antagligen för att de får mig att känna mig lite duktig 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla


Annons


Annons
Senaste från allas