Annons
Annons


Toppade blåbärsmuffins

Fin frosting med färskost, grädde och smak av citron gör muffinsen extra fina. Bjudgott och snabbakat som du fixar på drygt en halvtimme.

Spritsen gör toppingen extra tjusig.

Spritsen gör toppingen extra fluffig.

Blåbärsmuffins med frosting

12–13 st
Tid: ca 35 min

100 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ca 1 dl blåbär

Frosting:
150 g philadelphiaost
fint rivet skal av 1/2 citron+ 1–2 tsk saft
2–3 msk florsocker
1  1/2 dl vispgrädde
någon droppe röd hushållsfärg (kan uteslutas)

Annons

Garnering:
små sockerhjärtan

1. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget, tillsätt mjölk varvat med vetemjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver.

2. Fördela smeten i formarna och tryck ner några blåbär i varje. Grädda i 225 grader ca 12 min. Låt svalna.

3. Vispa osten mjuk med citronskal, -saft och socker. Vispa grädden för sig och vänd ner i ostsmeten tillsammans med några droppar röd hushållsfärg.

4. Spritsa toppar på muffinsen och strö över sockerhjärtan.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka mer muffins. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…